PestiSrácok: 2,5 millió megtekintésnél járnak a sürgősségi motoros vérszállítók

Önkéntes, válogatott motorosok, akik az életmentésből veszik ki a részüket azzal, hogy két keréken juttatják el a sürgősségi vérszállítmányokat oda, ahol arra éppen szüksége van valakinek. A Vérlovagok útjait bemutató videókat pedig immár 2,5 millióan tekintették meg az egyik legnépszerűbb videómegosztó oldalon. A teljes cikk ITT olvasható.

Hír TV: Napindító – Vérlovagok – önkéntes életmentők

Küldetésük kiemelt fontosságú, hiszen bármelyik kórházban adódhat olyan szituáció, amikor speciális, kórházi körülmények között nem tárolható vérkészítményre van szükség. Ekkor kerül sor sürgősségi vérszállításra. Juhász Milán kollégánknak Pribil Sándor, a Vérlovagok alapítója és vezetője nyilatkozott – írja a hirtv.hu. A teljes cikk ITT olvasható.

Index: Ezek a lovagok nemcsak szállítják, adják is a vért

A Highlights of Hungary 2021-es fődíjának nyertese, a Vérlovagok csapata különleges mérföldkőként élte meg az elismerést. Az egy dolog, hogy jólesik az embernek az efféle visszaigazolás, de komoly közvetlen és közvetett anyagi segítséget is jelentett önkéntesen végzett küldetésükhöz. Szívbe markoló beszélgetés a Vérlovagok szakmai igazgatójával, Sárvári Zsolttal, egy elhivatott ötgyermekes apukával – írja az index.hu.…